Kalender

BERLIN 4 DAGE

Den 06. maj 2018 kl. 08:00 - 09. maj 2018 kl. 18:00

Berlin – Tysklands nye hovedstad er mere end nogensinde et besøg værd. Der findes den ene arkitektoniske skønhed efter den anden. Den nye ”gamle” Rigsdagsbygning, Potsdammer Platz, Unter den Linden og Brandenburger Tor er blot nogle af de nyrenoverede bygningsværker og pladser, som vi får fornøjelsen af at se i Berlin. Byen er tidligere residensby for de gamle kejsere, hovedstad for Hitler, total udbombet og i mange år delt af jerntæppet. I årene efter murens fald er der virkelig sket noget i Berlin, der er stadig bærer præg af at være under udvikling, hvor også det kulturelle liv er i rivende udvikling med operaer, musicals, varieteer og alt hvad dertil hører.

Vi bor på Hotel – Pension Seifert, Uhlandstrasse 162, D-10719 Berlin, alle værelser har bad/toilet, samt fjernsyn, radio og telefon. Hotellet ligger i gå afstand fra Kurfürstendamm og mange andre turistattraktioner.

 

Søndag den 6. maj 2018

Afrejse fra Juelsminde kl. 8.00, hvorefter vi kører sydover, passerer Flensborg, Schleswig, Bad Segeberg og kører ad motorvej 24, som forbinder Hamburg med Berlin. Undervejs holder vi passende pauser, og sidst på eftermiddagen ankommer vi til Berlin, og kører direkte til vores hotel. Vi nyder aftensmaden på en restaurant tæt på hotellet.

 

Mandag den 7. maj 2018

Vi kører en byrundtur på ca. 3 timer med vores guide Reinhard. Her ser vi bl.a. Potsdammer Platz, Alexanderplatz med TV-tårnet, Domkirken, Rigsdagsbygningen, Berlins vartegn Brandenburger Tor, Sejrssøjlen og barokslottet Charlottenburg. Vi ser også den gamle grænseovergang mellem øst og vest, Checkpoint Charlie, samt rester af den forhadte Berlinermur. Om eftermiddagen kører vi en tur langs East Side Gallery, der er den længste bevarende del af Berlinmuren. Mere end 100 kunstnere har dekoreret og skabt verdens længste udendørsgalleri. Fortsætter til det tidligere Stasi-fængsel i Hohenschönhausen, her får vi et interessant indblik i de skræmmende metoder som sikkerhedstjenesten anvendte i det gamle DDR.

 

Tirsdag den 8. maj 2018

Efter morgenmaden, kører vi til Potsdam, den har været residensby for de preussiske konger. Byens mange barokbygninger vidner om storhedstiden, vi ser Frederik den Stores lystslot, Sans Souci med Neues Palais og Orangeriet. Hvis tiden tillader besøger vi også Cecilienhof, hvor Stalin, Churchill og Truman i 1945 på Potsdamkonferencen, vedtog Tysklands fremtid. Lige nord for Potsdam bliver der lejlighed til at se Glienickebroen, hvor man under den kolde krig udvekslede spioner. Vi er tilbage ved vores hotel ca. kl. 13.

Så har vi hele eftermiddagen til at hygge sig og nyde det pulserende liv i Berlin.

 

Onsdag den 9. maj 2018

Efter morgenmaden forlader vi vort hotel, og kører ad samme rute som på udrejsen. Vi holden en pause i Neumünster, hvor vi besøger det nye Designer Outlet Center. Her er over 130 butikker med op til 70% rabat på kendte mærkevarer. Der findes også café og restaurant, så inden vi fortsætter, er der mulighed for at købe lidt at spise. Efter et par timer, fortsætter videre mod grænsen, her holder vi en pause, inden vi kører det sidste stykke vej hjem, og forventer at være hjemme ca. kl. 18:00.

 

Pris pr pers. Kr. 2.700,- tillæg enkeltværelse kr. 450,-                                                     

 

Inkluderet i prisen:

Bus, moms, ovennævnte udflugter, dansk guide på byrundtur og turen til Potsdam, 3 overnatninger i dobbeltværelseværelse med bad/toilet og morgenbuffet, 3 x aftensmad i en nærliggende restaurant, samt gebyr til rejsegarantifonden.

 

Ikke inkluderet i prisen:

Forplejning ud over det beskrevne, drikkevarer, entréer og lign.

 

Tilmelding/betaling til:

Jytta Thomsen, Pæregårdsvej 4, 7130 Juelsminde tlf. 27416848

Ved tilmelding betales depositum kr. 500,- senest den 1/3 2018, rest betales 30 dage før afrejse.

 

    bubblemedia