"Oplevelser udover det sædvanlige"

Kalender

LEIPZIG - DRESDEN - WITTENBERG 5 DAGE

Den 23. september 2024 kl. 08:00 - 27. september 2024 kl. 20:00

På denne tur har vi valgt tre interessante byer, og derfor valgt et centralt sted at bo i forhold til byerne. Vi bor tæt på Leipzig, byen har ca. 500.000 indbyggere, og var den næst største by under DDRtiden. Det var også ved den berømte Nicolai kirke i Leipzig, man planlade de store demonstrationer, der førte til murens fald i 1989. Vi kører også en tur til Dresden som under 2. Verdenskrig blev sønderbombet af de allierede, og over 15 km2 af denne pragtfulde by blev ødelagt. Dresden brændte i fem hele døgn. Dresden kan føre sin historie tilbage til 1206, og når 800 års-jubilæet blev fejret i 2006, skal de sidste restaureringer i byens historiske centrum være færdige. Vi skal også besøge Wittenberg, det var her Luther levede og underviste i 36 år, Luther er nok mest kendt for de 95 teser som blev sat op på kirkedøren i Slotskirken. Luther måtte herefter gemme sig, og det gjorde han på borgen Wartburg, det var her han oversatte det nye Testamente fra Græsk til Tysk. Vi har valgt et 4 stjernet hotel som ligger lidt uden for Leipzig.

På hotellet er bl.a. bar og restaurant, et stort wellnes område, med Finsk sauna, infarød varme kabine, fitnessrum og whirlpool.

Atlanta Hotel Leipzig – Südring 21 - D-04416 Leipzig/Wachau 

Mandag den 23. september 2024 (ca. 675 km)

Afrejse fra Hedensted kl. 8.00, med opsamling undervejs. Herefter kører vi sydover via Flensborg, omkring kl. 12.00 holder vi en frokostpause, hvor vi nyder vores medbragte madpakke. Videre over Hannover og Helmstedt, som tidligere var det et af de mest benyttede grænseovergange, imellem øst-/Vesttyskland, vi fortsætter via Magdeburg, her holder vi vores eftermiddagspause. Herefter videre ad motorvejen til Leipzig.

Tirsdag den 24. september 2024

I dag kører vi en lille tur igennem Leipzig, som gennem mere end 800 år har været en af Tysklands vigtigste markedsbyer. Kører lidt uden for byen og ser monumentet for Napoleons endelig nederlag til russerne i 1813. Før 2. verdenskrig var det den mest betydende messeby i Tyskland. Vi ser det nye messeområde, og den gamle bykerne, med bl.a. Thomaskirche, her var byens mest kendte borger, Johan Sebastian Bach kantor 1723-50, Bach ligger begravet i koret og uden for på sydsiden står en statue af ham. Alte Rathaus, som ligger midt i byen, regnes for en af de smukkeste renæssancebygninger i Tyskland. Der bliver god tid til indkøb eller gå en tur i byen.

Onsdag den 25. september (ca. 250 km)

Udflugt til Dresden, vi kører den hurtigste vej, som er ad motorvejen, og ankommer ca. kl. 11:00, kører en lille rundtur, hvor vi bl.a. ser den gamle festpalads fra begyndelsen af 1700 tallet, Zwinger, som huser den næststørste porcelænssamling, den største findes i Istanbul. Ved siden af Zwinger ligger Renæssanceslottet, som stammer tilbage fra omkring 1550 og videre forbi den smukke Semper Opera. Efter rundturen går vi sammen til den store plads Neumarkt, hvor vi ser Dresdens nok bedst kendte seværdighed Frauenkirche. Kirken blev totalt ødelagt under bombardementet af byen i februar 1945. Genopførelsen blev påbegyndt i 1994, og kirken blev genindviet i 2005. Der bliver også tid til på egen hånd at gå en tur i byen, inden vi tager afsked med Dresden, og kører langs Elben, via porcelænsbyen Meissen tilbage til Leipzig.

Torsdag den 26. september 2024 (ca. 150 km)

Wittenberg, er nok den by, der mere end nogen anden er knyttet til Martin Luther. Vi besøger Lutherhaus, her levede og arbejdede Luther 1508-1546. Bygningen rummer verdens største reformationshistoriske museum, hvor man kan se Luthers arbejdsværelse og en meget stor samling af bibler. Vi ser også Slosskirche, og bronzedøren med teserne. I kirken findes også glasmalerier, forstillende Europas reformatorer, blandt andre Hans Tavsen fra Danmark. På markedspladsen ser vi det flotte renæssance rådhus og en statue af Luther.                      

Fredag den 27. september (ca. 675 km)

Efter morgenmad, tager vi afsked med vort hotel. Vi kører evt. en lidt anden rute på hjemturen, fra Magdeburg tager vi vejen igennem Lüneburger heide, ad ruten, Gardelegen, Salzwedel, Uelzen og Lüneburg, Herfra via Hamburg, til grænsen, her holder vi en indkøbs/spisepause. Herefter kører vi direkte til opsamlings byerne, med forventet hjemkomst til Hedensted ca.  kl. 20.00.

Pris pr pers. ca. Kr. 4.500,-                      Tillæg Enkeltværelse kr. 1.200,- 

Inkluderet i prisen:

Bus, moms, udflugter, guide i Dresden og Wittenberg, overnatning i værelse med bad/toilet og halvpension (3-retter, eller buffet), begyndende med aftensmad 1. dag og sluttende med morgenmad sidste dag, gebyr til Rejsegarantifonden.

Ikke inkluderet i prisen:  

Forplejning ud over det beskrevne, drikkevarer, entréer, og lign, som ikke er beskrevet under inkluderet.

Tilmelding/betaling til:

Else Rasmussen, tlf. 23615339, mail: emvr2219@gmail.com  Efter tilmelding, sender JumBus en bekræftelse, og beder om betaling af depositum, og beder om betaling af restbeløbet, senest den 19. juli 2024

    bubble