"Oplevelser udover det sædvanlige"

Kalender

WESERBERGLAND 5 DAGE

Den 03. juni 2024 kl. 07:00 - 07. juni 2024 kl. 21:00

En spændende og afvekslende rejse til det romantiske bjerglandskab Weserbjerland i den sydlige del af Niedersachsen. Et landskab fuld af eventyr, hvor brødrene Grimm skrev mange af deres eventyrer, Området har også mange pragtfulde slotte, hyggelige bindingsværkshuse og idylliske flodlandskab.

Vi skal bo på det dejlig familiehotel Kronenhof, som ligger tæt på Weser og mellem Hann.Münden og Bad Karlshafen. Alle værelser er med bad/toilet.

Hotel Kronenhof, Bremerstrasse 11, D-34399 Wesertal OT Oedelsheim

Mandag den 3. juni 2024 (ca. 600 km)

Afrejse kl. 7.00 fra Ejstrupholm, med opsamling i Nr. Snede og Hedensted. Herefter kører vi ad flg. rute; Flensburg, Hamburg og Hannover med passende pauser. Undervejs er der boller og kaffe/te, og frokosten tager vi på en rasteplads. Om eftermiddagen holder vi en kaffepause ved Marienburg slot i Pattensen. Et slot som er opført af Georg V, den sidste konge af Hannover. Dette slot blev bygget som en kærlighedserklæring til Dronning Marie, og kærligheden fornemmer man overalt i slottet.

Tirsdag 4. juni 2024 (ca. 70 km)

Efter morgenmad får vi lige en lille rundvisning i byen, og får en tur over Weser med ”den bestøvlede kat” færge. Herfra kører vi med bussen til Hann.Münden, hvor vi først får en rundvisning, og så bliver der tid til på egen hånd at gå en tur i den smukke by. Hjemturen går via Sababurg, som er kendt fra Grimms eventyr ”Tornerose”. Her nyder vi vores eftermiddagskaffe.

Onsdag den 5. juni 2024 (ca. 180 km)

Efter morgenmad kører vi langs Weser – først igennem Höxter, som er ”Hans og Gretes” hjemby. Herfra videre til klosteret Corvej, som blev grundlagt i 822. Vi holder en lille pause, og ser kirken, hvor noget af kirken nu er på Unesco´s verdensarvsliste. Næste stop bliver i Bodenwerder, hvor verdens største pralhans Baron von Münchhausen levede. Her holder vi frokostpause. Turen fortsætter til Hameln, hovedbyen ved Weser, som nok mest er kendt for historien om, hvordan rottefængeren med sin fløjtemusik lokkede først rotterne og siden børnene ud af byen. 

Torsdag den 6. juni 2024 (ca. 50 km)

Efter morgenmad kører vi til Bad Karlshafen, også kaldet ”Den hvide by”. Byen blev i 1699 grundlagt af flygtende franske huguenotter. Byen er opbygget symmetrisk som Christiansfeld med snorlige gader.

I Bad Karlshafen bliver der mulighed for en sejltur på Weser. Vi er tilbage på hotellet midt på eftermiddagen.  Om aftenen arrangeres der enten bingo eller hestevædeløb.

Fredag den 7. juni 2024 (ca. 680 km)

Afrejse efter morgenmad, hvor vi tager afsked med vort hotel, og kører, med passende pauser undervejs, ad næsten samme rute som udrejsen. Der vil være mulighed for at handle ved en grænsekiosk samt købe aftensmaden. Forventet hjemkomst kl. 21.00.

Pris pr. person kr.  4.300,-        Tillæg enkeltværelse kr.  500,-

Inkluderet i prisen:

Kørsel, vejskat, moms, udflugter, guide i Hann. Münden, 4 x overnatning i dobbeltværelse med bad/toilet og morgenmad, 2 x aftensmad m/salatbuffet, 1 x Grillaften i haven, 1 x eventyrbuffet, 1 x hestevæddeløb/bingo, gebyr til rejsegarantifonden.

Ikke inkluderet i prisen: 

Forplejning ud over det beskrevne, sejltur, drikkevarer, entreer og lign.

Tilmelding til:

Henning 25441300 eller mail post@jumbus.dk, ved tilmelding, navn, adresse, tlf. nr. og E-mail. Herefter sender vi bekræftelse med indbetaling af depositum og restbeløb.

    bubble