"Oplevelser udover det sædvanlige"

Kalender

NORDFRIESLAND/HELGOLAND 4 DAGE

Den 23. maj 2024 kl. 07:45 - 26. maj 2024 kl. 19:00

Nordfriesland, frisernes gamle hjemsted på Sydslesvigs vestkyst, er et af amterne i Syd-slesvig og strækker sig fra den dansk-tyske grænse i nord til halvøen Ejdersted i syd. På turen besøger vi bl.a. den største by i Nordfriesland, som er Husum med 21.000 indb. og den idylliske lille kanal by Fredrichstadt, også kaldet ”Lille Amsterdam”. 

Vi har booket på et 4. stjernet hotel i Heide, et rigtigt dejligt hotel, alle værelser er med b/t.

Nordica Hotel Berlin, Österstraße 18, 25746 Heide

Torsdag den 23. maj 2024

Kl. 7.45 er der afrejse Lund, Horsens kl. 8.00, og fra Hedensted kl. 8.15. Efter opsamling kører vi via Jels, Tønder og Møgeltønder, fortsætter og kører over grænsen ved Rudbøl. Kører så vestlig som muligt for at opleve de enorme store områder der er inddæmmede. Ude i vadehavet ligger ørene Rømø - Sild - Föhr - Amrum og Pellworm, som også kaldes de nordfrisiske øer. Efter en meget flot køretur igennem de store naturområder langs vadehavet ankommer vi til byen Husum. Vi ser lidt nærmere på denne driftige havneby. Husum er blandt andet kendt for havnen, Tine-brønden, Husum Slot, Stormhaus og Marienkirche, der er tegnet af en dansk arkitekt. Efter besøget fortsætter vi til vores hotel i Heide, indkvartering og derefter aftensmad.

Fredag den 24. maj 2024

Efter morgenmaden, kører vi til Büsum, herfra sejler vi til Helgoland med ”MS Funny Girl”. Under overfarten bliver serveret kaffe og 2 rundstykker med pålæg. Vi opholder os på den berømte ø i ca. 3 ½ time, hvor der også vil være mulighed for at købe toldfri varer. Øens historie er præget af mange interessante begivenheder. I dag bor der små 2.000 mennesker på øen, men sommeren igennem er der mange besøgende hver dag. Sidst på dagen sejler vi tilbage og her får vi serveret kaffe og kage.

Lørdag den 25. maj 2024

Vi besøger det historiske ugemarked i byens centrum, markedspladsen er på 4,7 ha, er et af de største i Nordtyskland. Om eftermiddagen, kører vi ud og ser det imponerende Eider Sperrwerk som er en stor sluse, ved Eiderens udmunding og beskytter hele området mod stormflod. Herfra videre til den meget hyggelige by Friderichsstad. Der vil blive tid til at spadsere rundt mellem de mange kanaler, beundre gamle bindingsværkshuse, og evt. tage en tur på kanalerne og nyde eftermiddagskaffen, inden vi forsætter tilbage til Heide.

Søndag den 26. maj 2024

Efter morgenmaden tager vi afsked med Heide, og kører til storkebyen, Bergenhusen, byen ligger midt i det enestående landskab i Ejderen-Trenen-Sorge-dalområdet. Mere end 20 storkepar, kommer hvert år til byen, på små skilte kan man se hvornår de kommer og hvornår de er rejst igen, samt hvor mange uger de har fået. Herfra går det videre til Slesvig by, her ser vi bl.a. den gamle Domkirke, A.P.Møller skolen og det gamle fiskerkvarter, der bliver også en pause, så der er mulighed for at shoppe lidt og nyde frokosten inden vi kører videre. Vi fortsætter mod grænsen via Isted (stort slag i krigen 1848) hvor Danmark vandt Inden vi kører over grænsen besøger vi et indkøbscenter, forventet hjemkomst kl. 19:00

Pris pr. person.................. kr. 4.100,-            Tillæg enkeltværelse................... kr. 300,-

Inkluderet i prisen:

Bus, moms, udflugter, 3 x overnatning i dobbeltværelse med bad/toilet, med halvpension, sejltur til Helgoland med kaffe/rundstykke og kaffe/kage, samt gebyr til rejsegarantifonden.

Ikke inkluderet i prisen:

Forplejning ud over det beskrevne, drikkevarer, entréer, evt. sejlture og lign.

Tilmelding/betaling til:

Lynge Pedersen, Lund, tlf. 22791435 eller Henning Wulff tlf. 25441300

Ved tilmelding betales depositum kr. 1.000,- senest den 1/3 2024 - rest 30 dage før afrejse.

    bubble