"Oplevelser udover det sædvanlige"

Kalender

MOSEL - COCHEM 5 DAGE

Den 04. juni 2023 kl. 07:00 - 08. juni 2023 kl. 21:00

I år går turen til et af Tysklands smukkeste områder, hvor Moselfloden slynger sig gennem det utroligt flotte landskab med stejle vinmarker, gamle borge og minder fra tiden, hvor romerne herskede. Moselfloden er 545 km lang, og udspringer i den sydlige del af Vogeserne nær Grand Ballon – den løber 200 km. i Frankrig og på en strækning på 30 km danner Mosel grænsen mellem Luxembourg og Tyskland, løber herfra i store slyngninger frem til Koblenz. Mosel er dermed Rhinens største biflod. 2 hoteller som ligger ved siden af hinanden, med flot udsigt over Moselfloden og vinbyen Cochem. Det tager ca. 10 min. at spadsere til centrum af vinbyen Cochem. Alle værelser er med bad/toilet, minibar, telefon, tv og boks, på Hotel Triton er der swimmingpool, som kan benyttes af alle gæster.

Hotel Brixiade/Triton, Uferstrasse 10 + 13,  D-56812 Cochem-Cond Tlf. +49 2673 9310

Søndag den 4. juni 2023 (ca. 825 km)
Kl. 7.00, er der afrejse fra Ejstrupholm, med opsamling i Nr. Snede og Hedensted.  Efter opsamling, kører vi mod den dansk/tyske grænse. Undervejs får vi kaffe/te og bolle, og holder en kort pause ved en motorvejsrast. Turen fortsætter via Hamburg, Bremen, Osnabrück, og forbi Ruhr, som er Tysklands store industriområde, videre forbi Køln til Cochem, med ankomst sidst på dagen.

Mandag den 5. juni 2023 Cochem, vinsmagning og sejltur på Mosel (ca. 30 km)
Vi ser nærmere på Cochem, en rigtig hyggelig vinby, med bindingsværkshuse, det barokke rådhus og ikke mindst en af Cochems stoltheder, borgen Reichburg, som ligger højt hævet over Cochem. 
Om eftermiddagen kører vi langs Mosel til Bruttig, hvor vi besøger vi en lokal vinbonde. Vi får lidt at vide om produktionen af vin, der bliver også mulighed for smagsprøver og købe vin med hjem. Vi fortsætter til Beilstein, også kaldet ”Mosels Tornerose”. Vi går en lille tur op til den historiske markedsplads fra 1322. Der bliver mulighed for at sejle tilbage til Cochem.

Tirsdag den 6. juni 2023, Trier ( ca. 250 km )
Skøn heldagstur langs Mosel, hvor vi nyder synet af de frodige vinmarker og de idylliske vinbyer. Vi holder en formiddagspause i en af mange skønne byer langs Mosel. Fortsætter til Tysklands ældste by – Trier, som er grundlagt af romerne. Vi får en rundtur i den charmerende by, ser amfiteateret, byens flotte Basilika, den berømte Porta Nigra og Domkirken.

Onsdag den 7. Juni 2023, Munkekloster og Deutsches Eck (ca. 130 km) 
Først besøger vi munkeklosteret Maria Laach ved Laachersøen. Hjertet af dette klosterkompleks, er den store treskibede søjlebasilika kirke med to tværskibe og seks tårne som et af de smukkeste og bedst bevarede romanske bygninger i Tyskland. Der er flere butikker, der bl.a. sælger lokalt dyrkede grøntsager og blomster, og herudover kan der også købes keramik og kunst som munkene selv producerer i værkstederne.
Turen fortsætter til Koblenz, hvor vi holder pause ved Deutsches Eck, det er her Mosel løber ud i Rhinen. Når vi har nydt eftermiddagskaffen kører vi langs Mosel til Cochem.

Torsdag den 8. juni 2023 (ca. 825 km)
Efter morgenmad tager vi afsked med vort hotel og kører med passende pauser undervejs, ad motorvejen, forbi Bonn og Køln, fra Køln ad samme rute som på udrejsen. Der vil være mulighed for at handle ved en grænsekiosk, samt evt. nyde aftensmaden. Herefter går det direkte til Horsens, forventet hjemkomst kl.21.00.

Pris pr pers. kr. 5.000,- tillæg enkeltværelse kr. 800,-                 

Inkluderet i prisen:
Bus, moms, udflugter, 4 overnatninger i dobbeltværelse med bad/toilet og halvpension, gebyr til rejsegarantifonden.

Ikke inkluderet i prisen:
Forplejning ud over det beskrevne, drikkevarer, sejltur, entréer og lign.

Tilmelding/betaling til:
Edith tlf. 75772475 eller Henning tlf. 75650888
Ved tilmelding betales depositum kr. 500,- senest den 1/3 2022, rest betales 30 dage før afrejse. 

    bubble