"Oplevelser udover det sædvanlige"

Kalender

CELLE 4 DAGE

Den 04. maj 2023 kl. 08:00 - 07. maj 2023 kl. 19:00

En dejlig busrejse til Celle, en rigtig charmerende by, med mere en 450 bindingsværkshuse, de ældste huse stammer helt tilbage fra 1500 tallet.. 
Vi bor meget centralt i Celle, på InterCityHotel, hotellet ligger lige overfor Celles historiske bykerne, med de mange flotte bindingsværkshuse og kort afstand til slottet 
Det var her vores dronning Caroline Matilde blev sendt i eksil, efter hendes affære med livlægen Struense. Mange har nok set den danske storfilm ”En kongelig affære” som fortæller historien om den danske kong Christian 7, livlægen Struense og dronning Caroline Matilde.
Hotellet har bar, restaurant, elevator, alle værelser er ca. 16 m2, og er udstyret med tv, radio, gratis WiFi, bad/toilet med hårtørrer. 

IntercityHotel Celle, Nordwall 22, D-29221 Celle, tlf. +49 5141 2000

Torsdag den 4. maj 2023 (ca. 430 km) 
Kl. 8:00 er der afrejse fra Horsens med opsamling i Sejet, Glud, Snaptun, Juelsminde, Barrit, Hornsyld og Stouby. Herefter kører vi sydover, med en evt. kort pause ved grænsen, før vi fortsætter videre over Schleswig, Neumünster til Hamburg, vi holder frokost pause undervejs, eller ved havnen i Hamburg, inden vi kører en lille byrundtur. Efter pausen fortsætter vi via Soltau til Celle. Forventer at være i Celle sidst på eftermiddagen. Indkvartering og herefter bliver der tid til slappe lidt af, inden vi kl. 19:00 mødes i restauranten, og nyder en 3 retters menu.

Fredag den 5. maj 2023 (ca. 100 km)
Efter morgenmaden, vi starter med en rundvisning på slottet, på turen rundt ser vi også dronning Caroline Mathildes værelse, det var her hun opholdt sig efter landsforvisningen i 1772, det var også her hun endte sine dage kun 24 år gammel.
Om eftermiddagen kører vi til møllemuseet i Gifhorn, Møller fra en svunden tid, møller fra hele verden. På et område på ca. 15 hektar er der 14 møller i original størrelse, og inde i hallen er der over 50 modeller af møller. På området er der også den Russiske Basilika og Klokkepaladset, de er begge bygget som et symbol på afslutningen af den kolde krig, grundstenen til klokke-paladset blev lagt at Mikhail Gorbatjov.

Lørdag den 6. maj 2023 (ca. 160 km)
Vi kører til Nienburg, her besøger vi aspargesmuseet. På museet ser og hører vi historien om aspargesdyrkning, og hører også om tilberedning af asparges. Ca. 1/5 del af den tyske aspargesproduktion finder sted i Niedersachsen. Turen fortsætter til Hannover som er delstaten Niedersachsen’s hovedstad. Besøger bl.a. Rådhuset, her står der 3 modeller, en fra ”gamle” dage, en efter bombningerne fra 2. Verdenskrig, og en af den genopbyggede by. Der bliver også tid til at shoppe lidt, inden turen går tilbage til Celle.

Søndag den 7. maj 2023 (ca. 430 km)
Efter morgenmaden, kører vi nordpå, starter med en pause ved banegården i Uelzen, banegården er et stort kunstværk som er lavet af den berømte maler Hundretwasser. Efter pausen fortsætter via Lüneburg til skibshæveværket. En 115 km lang sidekanal forkorter sejladsen fra Mitterlandskanalen til Hamburg. Der ligge flere sluser på sidekanalen, den største er skibshæveværket, og var det bliv indviet1974, verdens største af sin slags.
Efter opholdet i Scharnebeck, kører vi videre nordpå, evt. med en pause ved en grænsekiosk, inden vi kører det sidste stykke vej til Horsens, med forventet hjemkomst kl. 19:00

Pris pr pers.  v/minimum 30 pers. kr. 3.000,- tillæg for enkeltværelse kr. 450,-

Inkluderet i prisen:  
Kørsel som beskrevet, moms DK/D, rundstykke m/kaffe/te på udrejse, 3 overnatninger, med halvpension, morgenbuffet og 3 retters menu, guide i Celle og entre til slottet, gebyr til Rejsegarantifonden.

Ikke inkluderet i prisen:  
Drikkevarer, entreer og lign, som ikke er beskrevet i inkluderet.
Tilmelding:
Henning Wulff, 25441300 eller Susanne Hansen tlf. 29287399
Ved tilmelding betales depositum kr. 500,- senest den 1/3 2023 - rest 30 dage før afrejse.

    bubble