"Oplevelser udover det sædvanlige"

Kalender

VESTJYLLAND/THY 4 DAGE

Den 18. september 2022 kl. 08:00 - 21. september 2022 kl. 18:00

Vi har i år planlagt en tur til bl.a. Nationalpark Thy, som er Danmarks første nationalpark – daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen holdt åbningstalen den 22. august 2008. Her kan man opleve de store og sammenhængende klitlandskaber, som rummer en natur, som kun findes få andre steder i verden. Nationalparken, som udgør 24.370 ha, strækker sig i et op til 12 km bredt bælte langs vestkysten fra Agger Tange i syd til Hanstholm i nord. 
Vi overnatter i Thisted, hvor vi har valgt at bo på det dejlige Hotel Limfjorden, som råder over 59 værelser. På hotellet, som er beliggende ved strandpromenaden med udsigt ud over Limfjorden, er der bl.a. også en restaurant, konferencelokaler, m.v.

HOTEL LIMFJORDEN – Simons Bakke 39 – 7700 THISTED – TLF. 97924011

Søndag den 18. september 2022
Kl. 8.00 er der afrejse fra Horsens med opsamling i Sejet, Glud, Snaptun, Juelsminde, Barrit, Hornsyld og Stouby. Herefter kører vi nordpå, via Herning og Skive til Fur. Vi mødes med vores guide John – en helt usædvanlig guide, eftersom han er blind, og ikke kan se de seværdigheder, han viser frem. Alligevel kender han Fur, som sin egen bukselomme. Efter turen rundt på Fur, kører vi via Salling sund over Mors og Vildsund til Thisted.

Mandag den 19. september 2022
Efter morgenmad kl. 9.00 kører vi en tur rundt i Nationalpark Thy, besøger bl.a. Klitmøller og fortsætter mod Hanstholm. Her skal vi se Nordeuropas største befæstningsanlæg, som tyskerne byggede under 2. verdenskrig, og sammen med et lignende anlæg i Norge skulle forsvare indsejlingen til Skagerrak.

Tirsdag den 20. september 2022
Efter morgenmaden kl. 9.00, går turen forbi Vestervig kirke, som er nordens største landsbykirke. Vi kører via Agger Tange, og sejler med færgen til Thyborøn, hvor vi bl.a. ser sneglehuset, som er inspireret af den spanske arkitekt Gaudi.
Herfra går turen forbi kemikaliefabrikken Cheminova, som har en blakket fortid med forurening og nedgravede kemikaliedepoter fra slutningen af 1950’erne og frem til starten af 1960’erne. Vi kører videre igennem Lemvig mod Struer og til Kleppen, hvorfra vi sejler til Venø. Efter en lille rundtur på øen, holder vi en pause v/havnen, og efter pausen tager vi igen færgen til Kleppen, og kører tilbage til Thisted. 

Onsdag den 21. september 2022
Efter morgenmad forlader vi vores hotel, kører op og ser det nationale testcenter for store vindmøller i Østerild. Vi fortsætter til Thylejren, som for 50. år siden blev lavet som et socialt eksperiment – her blev det et fristed, som kunne rumme skæve eksistenser, fantasifulde kunstnere, omsorgsfulde mødre og fædre. De valgte en anden måde at leve på, og havde ikke lyst til, som de selv skriver, et bevidstløst forbrugerræs og en samtalekøkkenkultur. Herfra kører vi forbi det 6.000 ha store naturreservat Vejlerne, og videre over Aggersund broen til Løgstør. I Løgstør holder vi vores frokostpause. Herefter fortsætter vi via Viborg og Dollerup bakker, hvor vi holder vores kaffepause, inden vi fortsætter hjem.

Pris pr pers. v/30 pers. kr. 2.900,- tillæg for enkeltværelse kr. 900,-

Inkluderet i prisen:  
Kørsel, vejskat, moms, 3 x overnatning i dobbeltværelse med bad/toilet, morgenmadsbuffet og aftensmad 2 retter, eller buffet, samt gebyr til Rejsegarantifonden. 

Ikke inkluderet i prisen:  
Drikkevarer, entreer og lign, som ikke er beskrevet under inkluderet.

Tilmelding: 
Henning Wulff, 25441300 eller Susanne Hansen tlf. 29287399
Ved tilmelding betales depositum kr. 500,- senest den 1/7 2022 - rest 30 dage før afrejse. .

    bubble