Kalender

SYDHAVSØERNE 5 DAGE

Den 30. juni 2021 kl. 08:00 - 04. juli 2021 kl. 18:00

Hatting IF - Folkedansere

Danmarks sydhavsøer – flot natur, slotte, middelalderkirker og historiske minder, som er spredt ud over et naturskønt landskab. Der venter vi os nogle fantastiske og dejlige oplevelser i det sydlige Danmark.

Vi har valgt et godt og hyggeligt hotel i udkanten af Nykøbing Falster. Der findes ingen elevator, men alle værelser ligger i stueplan og på 1. sal, og har bad/toilet, TV, radio og telefon.

Hotel Falster, Stubbekøbingvej 150, 4800 Nykøbing Falster, tlf. 54859393

Onsdag den 30. juni 2021

Kl. 8.00 er der afrejse fra Hatting, med opsamling i Løsning og Hedensted. Herefter kører vi mod Fyn, og kører via Assens og Fåborg, hvor vi undervejs holder pause for kaffe og rundstykke. I Fåborg holder vi en frokostpause, hvor vi nyder vores medbragte mad, hvorefter vi fortsætter via Svendborg og Tåsinge. På Landet kirkegård holder vi en pause, for at se gravstedet for Elvira Madigan og grev Sixten Sparre, og høre om deres ulykkelige kærlighedshistorie. Vi fortsætter til Spodsbjerg, hvorfra vi sejler til Tårs, og fortsætter videre til vores hotel i Nykøbing Falster.

Torsdag den 1. juli 2021 - Lolland

I dag kører vi en rundtur på Lolland. Vi starter med at besøge Maribo, hvor Leonora Christine boede i det gamle munkekloster fra 1685 – 1698, og hendes grav er inde i Domkirken. Det var også i Maribo, Kaj Munk blev født i 1898. Vi fortsætter til Krenkerup Gods. Her skal vi se bryggeriet som ligger i godsets gamle kornlager. Bryggeriet har vundet guld ved European Beer Star 3 gange. Først får vi en rundvisning, og nyder herefter en frokost ”Krenkerup bræt (tapas stil)”. Turen fortsætter mod Nakskov, forbi Polakkasernen, hvor de polske roepiger blev indkvarteret, og videre til sukkermuseet. Her hører vi om arbejdet i roemarkerne, og hvordan roerne bliver til sukker.

Fredag den 2. juli 2021 – Falster

I dag kører vi en rundtur på Falster. Først kører vi ned til Gedser Odde, som er Danmarks sydligste punkt. Herfra kører vi langs Østersøen, besøger det store ferieområde Marielyst Strand, der i flere år i træk er blevet kåret som Danmarks bedste badestrand af Rejselivs læsere – virkelig en perle. Turen fortsætter igennem Hesnæs – husene er her kendt for de specielle stråtækte vægge. Videre forbi herregården Corselitze, og den tidligere landbrugsskole Næsgård fra 1799, hvor prins Joakim fik sin landbrugsuddannelse. Næste by er Stubbekøbing, som er Falsters ældste by og en lille hyggelig fiskerby.

Lørdag den 3. juli 2021 - Møn

I dag kører vi en rundtur på Møn. Vi starter med at køre via Bogø og Bogødæmningen. Her ser vi først Fanefjord kirke med dens imponerende kalkmalerier. Vi fortsætter til Møns Klint, der hæver sig 128 m over havet, hvor vi nyder den enestående flora og fauna, som findes på toppen af det danske kridtfundament. Efter opholdet på Møns Klint fortsætter vi forbi lystslottet Liselund til Stege. Her finder vi voldanlægget og en af de sidste bevarede byporte ”Mølleporten” fra middelalderen. Vi tager en lille afstikker til Nyord, og går en rundtur i den lille bilfri landsby - her besøger vi sennepsmøllen og den lille ottekantede kirke. Efter en kort pause kører vi videre igen – igennem Stege, over Dronning Alexandrine-broen og via Farøbroen tilbage til vores hotel.

Søndag den 4. juli 2021

Efter morgenmad tager vi afsked med vores hotel, og kører via Vordingborg, som er kendt for 26 meter høje Gåsetårn – en del af det gamle Vordingborg Slot fra omkring 1160. Herfra kører vi videre til Gavnø slot, som er fra 1400-tallet, hvor vi skal se og opleve den flotte og farverige park. Her er der også mulighed for at se slotskappelet, malerisamlingen og en udstilling på slottet. Efter besøget fortsættes via Skælskør over Storebæltsbroen og Fyn. Forventet hjemkomst ca. kl. 18:00.

Pris pr. person .................. kr. 4.200,-                      Tillæg enkeltværelse ................... kr. 800,-

Inkluderet i prisen:

Bus, moms, udflugter, 4 x overnatning i dobbeltværelse med bad/toilet og morgenmad, 4 x aftensmad, incl. kaffe, færge Spodsbjerg – Tårs, broafgift­/Storebælt, rundvisning og frokost på bryggeriet, entre til Gavnø slot, og gebyr til rejsegarantifonden.

Ikke inkluderet i prisen: Forplejning ud over det beskrevne, drikkevarer, entréer, evt. sejlture og lign.

Tilmelding/betaling til: Willy Sewerin, Klerkevænget 36, 8700 Horsens, willysewerin@profibermail.dk

Ved tilmelding betales depositum kr. 500,- senest den 1/2 2021. Rest. betales 30 dage før afrejse

Kan betales kontant eller overføres til Jyske Bank 7240 – 1537633 eller MobilePay 29893692

    bubble