Kalender

BORNHOLM 5 DAGE

Den 22. august 2021 kl. 07:00 - 26. august 2021 kl. 18:00

Bornholm – ferieøen, hvor mange vender tilbage år efter år. Vi skal bo på Hotel Griffen, et af Bornholms bedste hoteller. Hotellet ligger ned til en lille badestrand og tæt på havnen og den gamle bydel i Rønne. Hotellet blev i 2017-2018 totalrenoveret, og indretningen er designet af den bornholmske designer Pernille Bülow, som er kendt for sit glas- og smykkedesign. Under opholdet er der fri adgang til det 1.000 m2 store spa- og wellnessområde med saunaer, indendørs- og udendørs spa.

Griffen Spa Hotel, Nordre Kystvej 34, 3700 Rønne, tlf. 56904244

Søndag den 22. august 2021 (ca. 360 km)

Kl. 7:00 er der afrejse fra Ejstrupholm, opsamling i Nørre Snede og Hedensted, hvorefter kører vi via Fyn og Storebælt til Sjælland. Vi fortsætter over Øresundsbroen, og kører omkring Sveriges sydligste punkt, hvor vi holder vores frokostpause, inden vi fortsætter til Ystad. Herfra sejler vi kl. 14:30 med Bornholmerfærgen, og ankommer kl. 15:50 til Rønne, hvorfra vi kun har få min. kørsel til vores hotel.

Mandag den 23. august 2021

Efter morgenmad kører vi en udflugt på den nordlige del af Bornholm. Vi starter med at kører via Hasle, og videre til øens mindste fiskeleje, Teglkås. Vi fortsætter til Bornholms nordspids, hvor vi ser Hammershus slotsruin - Nordens største borgruin, som ligger på en 74 m høj klippeknude. Vi ser også det nye besøgscenter, som blev indviet i 2018 af Kronprinsesse Mary. Efter en pause fortsætter turen via Hammerhavn og Hammer granitbrud, igennem Sandvig og Allinge, og videre langs kysten forbi Sandkås, Tejn og Helligdomsklipperne til Gudhjem. Gudhjem ligger utroligt flot med de små huse med røde tage, som kravler op ad fjeldet, og en hyggelig havn – det er herfra båden sejler til Christiansø. Efter pausen i Gudhjem fortsætter vi til Østerlars Rundkirke, som er den flotteste og største af rundkirkerne, som er opført i 1200 tallet. Herfra kører vi tilbage til vores hotel i Rønne.

Tirsdag den 24. august 2021

Vi kører en tur til den sydlige del af Bornholm. Først gennem Danmarks tredjestørste skov, Almindingen, hvor vi ser Lilleborg og Rytterknægten. Vi fortsætter forbi de små idylliske fiskelejer Bølshavn og Listed til Svaneke, som i 1975 fik Den europæiske guldmedalje for bybevaring. Vi holder en lille pause i Svaneke, så der er mulighed for at se nogle af de mange små arbejdende værksteder med glas, keramik, malerier og tekstiler. Byen er også et paradis, hvis man har en ”sød tand”. Der er mulighed for at se produktion af bolcher, chokolade, is og karameller. Turen går videre til Danmarks største vingård, hvor vinbonden tager imod, og giver et par smagsprøver, mens han fortæller om at være vinpioneer i Danmark. Vi fortsætter til Nexø, som er centrum for det danske fiskeri i Østersøen. Det var også her, forfatteren Martin Andersen Nexø boede som dreng. Vi kører videre forbi Snogebæk til Dueodde strand, hvor der bliver en lille pause, så man kan opleve det meget fine sand – nogle siger, det er Europas bedste badestrand.

Onsdag den 25. august 2021

Hvis vejret tillader det, bliver der arrangeret en tur til Christiansø (Pris ca. kr. 250,-).

Torsdag den 26. august 2021 (ca. 345 km)

Efter morgenmad tager vi afsked med vores hotel, og kører til færgehavnen, hvorfra vi sejler med Bornholmerfærgen kl. 10:30. Vi ankommer kl. 11:50 til Ystad, kører igennem Skåne til Øresundsbroen, og fortsætter over Sjælland, videre over Storebæltsbroen, med forventet hjemkomst ca. kl. 18:00.

Pris pr. person kr. 5.000,-                         

Tillæg enkeltværelse kr. 1.200,-

Inkluderet i prisen:

Bus, moms, broafgift­/Storebælt og Øresund, færge Ystad - Rønne t/r, udflugter med lokal rejseleder, 4 x overnatning i dobbeltværelse med bad/toilet og morgenmad, 4 x aftensmad, og gebyr til rejsegarantifonden.

Ikke inkluderet i prisen:

Forplejning ud over det beskrevne, drikkevarer, entréer, evt. sejlture og lign.

Tilmelding/betaling til:

Edith tlf. 75772475 eller Henning tlf. 75650888

Ved tilmelding betales depositum kr. 1.000,- senest den 1/4 2021. Restbeløbet betales senest den 15/7 2021.                     

    bubble